KeyTalents - KernTalentenanalyse

Welkom bij KeyTalents

Wil je dat er iets verandert? Wil je de juiste profielkeuze maken of wil je (weer) gaan studeren, maar weet je niet welke studie bij je past? Zou je graag willen weten waar je goed in bent? Wil je plezier beleven aan je werk en je daar niet vervelen? Wil je vol energie met jouw hobby’s bezig zijn, positief in jouw relaties staan en prettig leven?

Daar is een KernTalentenanalyse de sleutel voor!

Vraag jij je nu af wat deze analyse nou ánders maakt dan andere persoonlijkheidstesten?

Dit heeft alles te maken met dat deze analyse teruggaat naar jouw kindertijd. Aan de hand van de manier waaróp, waarmee en met hoeveel plezier jij gespeeld hebt komen jouw specifieke KernTalenten naar voren. KeyTalents wil jou graag helpen bij het ontdekken hiervan!

KernTalenten

Wat zijn KernTalenten?

KernTalenten zijn persoonlijke talenten en gaan over:

 •  jouw persoonlijkheid (jouw aard) +
 •  jouw mogelijkheden (jouw potentieel) +
 •  jouw eigen motivatie wel of niet iets te doen met deze KernTalenten (jouw intrinsieke motivatie)

Op het moment dat jij weet wat jouw KernTalenten zijn, of ze nu sterk, half of klein naar voren komen, geven deze eigenlijk een blauwdruk van wie jij bent. KernTalenten kunnen jou helpen keuzes te maken op belangrijke momenten in jouw leven en te (gaan) doen wat bij jou past én waar jij blij van wordt!

Het houdt in dat:

 • jij een studie- of loopbaankeuze maakt die bij jou past
 • jij op de juiste plek binnen een organisatie terecht komt
 • jij lol in je werk blijft houden of gaat krijgen
 • de kans op een burn-out of bore-out minder groot wordt of (beter nog) voorkomen wordt
 • jij de juiste keuzes kunt maken of het nou om privérelaties of hobby’s gaat
 • jij begrijpt waar stress, faalangst, hooggevoeligheid en/of perfectionisme vandaan komen.

Kortom: KernTalenten geven inzicht in jezelf en deze kennis kun je jouw hele leven blijven gebruiken!

Hoe zijn de KernTalenten ontstaan?

De grondlegster van de KernTalentenmethode is Daniëlle Krekels. Zij ontdekte een verband tussen kinderspeelgoed waar iemand het liefst mee speelde en de latere beroepskeuze. Het inzicht dat je bijvoorbeeld niet creatief wórdt door met bepaald speelgoed te spelen, maar op een bepaalde manier met speelgoed speelt omdat je creatief bént, leidde tot het ontstaan van de KernTalentenmethode.

De KernTalentenmethode is stevig gefundeerd. Na uitgebreid onderzoek aan de VU Brussel door Prof. Dr. Elke Van Hoof, die met haar team de KernTalentenvragenlijst valideerde werd een betrouwbaarheidsindex van Cronbach’s Alpha .84 behaald (dit is, samen met de Big5-personality-test, de hoogste ter wereld).

Ook is gebleken dat geen andere persoonlijkheidstest qua betrouwbaarheid hoger scoort dan de KernTalentenmethode.

Hoe werkt een KernTalentenanalyse?

1. VRAGENLIJST

                         

Je krijgt een online vragenlijst toegestuurd, deze lijst vul je in en stuur je terug.

2. BESPREKING VRAGENLIJST

                         

Vervolgens hebben wij een gesprek waarin we samen de ingevulde vragenlijst en de uitkomsten van de analyse bespreken.

3. DIEPTE-INTERVIEW

                         

Dit is optioneel en onderdeel van de Uitgebreide KernTalentenanalyse. Ik neem je een interview af over jouw loopbaan tot nu toe en bespreek met je hoe deze zich verhoudt tot jouw KernTalenten.

4. VERSLAG

                         

Tenslotte maak ik hier een verslag van en stuur jou dit toe.

KeyTalents biedt een KernTalentenanalyse in de varianten ‘basis’ en ‘uitgebreid’.

Voor wie is de analyse bedoeld?

Leerlingen en studenten

Sta jij voor de lastige keuze een profiel-, studie- of opleidingsrichting uit te zoeken die bij jou past? Heb jij teveel uiteenlopende interesses waardoor je niet kunt kiezen? Word jij ook zo onrustig van jouw omgeving die steeds maar vraagt wat je straks gaat doen? Heb je helemaal nog geen idee in welke hoek je het moet zoeken? Dan kan de KernTalentenanalyse jou hierbij helpen door heel duidelijk in kaart te brengen wát jij kunt en graag doet. Hierdoor maak jij meteen bij de start de juiste keuze waar jij je hele leven de vruchten van mag plukken!

“Als je de KernTalenten hebt om een appel te worden, word dan die lekkere, zoete, dikke, sappige, knapperige en blozende appel. Probeer niet wanhopig een peer te zijn.”
~ Daniëlle Krekels

Werknemer, werkzoekende, zzp’er

Wil jij bewuste en positieve beslissingen in je loopbaan nemen? Ben jij op zoek naar werk dat jou energie geeft, je zinvol doet voelen en daarnaast je ook nog blij maakt? Ben je van plan om voor jezelf te beginnen? Wil jij een burn-out of een bore-out voorkomen door veranderingen aan te brengen in jouw huidige manier van werken of door van baan te veranderen? Wil jij weten wat jouw KernTalenten zijn en ontdekken wat dit voor inzicht geeft in misschien wel jouw ideale baan? Een KernTalentenanalyse kan daarbij helpen!

“Hard werken aan wat je koud laat, heet stress.
Hard werken aan waar je warm voor loopt heet passie.”
~ Daniëlle Krekels

Werkgevers, HR-professionals en (Loopbaan)coaches

Zou jij willen weten hoe iemand in een team functioneert of wát iemand motiveert? Vind jij het prettig om te starten met het in beeld laten brengen van de persoonlijkheid en het groeipotentieel van jouw (aankomend) medewerker of cliënt? Wil jij doelgerichter coachen? Zou jij het fijn vinden inzicht te krijgen in de reden van een burn-out of bore-out (of beter nog) het voorkomen ervan? Wil jij de opleidingsbehoeften of persoonlijke ontwikkelingsplannen van werknemers in kaart laten brengen?

Met de KernTalentenanalyse kun je snel, genuanceerd en gedetailleerd de KernTalenten van je werknemers of cliënten in kaart laten brengen.

“Geef het werk dat bij mij past, en ik hoef nooit meer te werken.”
~ Confusius

Hoogbegaafden

Heb jij behoefte aan een gedetailleerde en genuanceerde methode die tegemoet komt aan zaken waar jij tegenaan loopt als hoogbegaafde? Ben jij door jouw hoge intelligentie op veel terreinen goed, maar vind je niet al die dingen écht leuk? Kost dit jou in je werk of op school veel energie? Is er misschien sprake van faalangst? Leg jij de lat graag (te) hoog? Voel jij de drang om jouw hoogbegaafdheid positief te gaan benutten in plaats van er overwegend last van te hebben?

De KernTalentenmethode is het eerste instrument dat de complexheid van hoogbegaafdheid aankan. Als je je sterke KernTalenten kunt inzetten krijg je daar vanzelf energie van!

“Temidden van de moeilijkheid, ligt de mogelijkheid.”
~ Albert Einstein

 

Aanbod

Basis KernTalentenanalyse (€ 295)

Deze analyse geeft een basisinzicht in jouw Kerntalenten en bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Je vult thuis een online vragenlijst in over speelgoed waar jij mee speelde en activiteiten die jij als kind graag deed (ongeveer 20 minuten).
 • We maken een afspraak voor een persoonlijk gesprek om deze lijst door te nemen.
 • In dit gesprek geef ik jou ook direct al feedback t.a.v. jouw 23 Kerntalenten.
 • Tenslotte ontvang je, per mail, een verslag van jouw 23 KernTalenten: jouw unieke KernTalentenprofiel!
 • Na ongeveer twee weken hebben wij (telefonisch) contact en is er de mogelijkheid om eventuele vragen te stellen en sluiten wij de KernTalentenanalyse af.

Wat kun jij met deze basis analyse?

Uit de analyse komt naar voren wat jou energie geeft en zal geven, maar ook wat je energie kost en zal kosten. Wanneer jij het prettig vindt, stuur ik je ook een oefening toe die kan helpen om uit alle mogelijkheden díe te kiezen die bij jou past.

De analyse kan worden gedaan vanaf ongeveer 14 jaar en is daarom zeer geschikt voor het maken van een profiel – en/of studiekeuze. Het is de sleutel naar jouw zijn, jouw kunnen, jouw motivatie en is geen momentopname, maar jouw hele leven bruikbaar!

Uitgebreide KernTalentenanalyse (€ 595)

Deze analyse is een uitbreiding op de Basis KernTalentenanalyse, omdat deze ook een diepte-interview omvat, en bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Je vult thuis een online vragenlijst in over speelgoed en activiteiten die jij als kind heel graag speelde (ongeveer 20 minuten)
 • We maken een persoonlijke afspraak om deze lijst door te nemen.
 • In dit gesprek geef ik jou ook direct al feedback t.a.v. jouw 23 Kerntalenten.
 • Hierna volgt het diepte-interview.
 • Tenslotte ontvang je, per mail en per post, het verslag van jouw 23 KernTalenten, aangevuld met waardevolle inzichten vanuit het diepte-interview.
 • Na ongeveer twee weken hebben wij (telefonisch) contact en is er de mogelijkheid om eventuele vragen te stellen en sluiten wij de KernTalentenanalyse af.

Diepte-interview

In dit interview worden jouw persoonlijke levensloop en levensgebeurtenissen besproken, welke een rol hebben gespeeld in jouw vorming, groei en ontwikkeling. Hierbij bekijken we welke KernTalenten al door jou gebruikt zijn/worden en welke (nog) niet.

Wat kun jij met deze uitgebreide analyse?

Naast wat de Basis KernTalentenanalyse al brengt, verheldert de uitgebreide analyse jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling tot nu toe. Jouw KernTalenten worden op deze manier concreet gemaakt. De analyse werkt zeer inspirerend waarbij er veel positieve energie vrijkomt die tot positieve actie. Het is de sleutel naar jouw zijn, jouw kunnen, jouw motivatie en is geen momentopname, maar jouw hele leven bruikbaar!

Dorien Spanjaard

Ik ben Dorien Spanjaard (1969) en woon en werk in Breda. Naast moeder van twee zonen en echtgenote ben ik gediplomeerd KernTalentenanalist.

Keytalents | Dorien

Tijdens mijn zoektocht naar geschikt (begaafden) onderwijs voor mijn twee zonen (12 en 15) heb ik zelf een coachingstraject gevolgd bij Willem Kuipers van Ximension in Voorburg. Hier kreeg ik de eerste sleutel in handen m.b.t. mijn eigen zijn en kunnen. Vervolgens gunde ik mijzelf een KernTalentenanalyse en bij het ontdekken van mijn eigen 23 KernTalenten kreeg ik de rest van mijn sleutels aangereikt! De ‘deur ging open’ en ik volgde met veel plezier en enthousiasme de opleiding tot KernTalentenanalist bij Daniëlle Krekels en Nicol Heijmans van CoreTalents. Vanuit mijn opleiding HBO – Maatschappelijke Dienstverlening werk ik volgens een oplossings- en resultaatgerichte aanpak, gecombineerd met een eigen gezonde nieuwsgierigheid naar wat mensen drijft en beweegt. Voor een goede KernTalentenanalyse zet ik mijn sterke KernTalenten in: o.a. empathisch vermogen, creativiteit, organiseren, plannen en regelen. Met humor kan ik op een luchtige en laagdrempelige manier de analyse uitvoeren. Mijn uitgebreide ervaring met (meer) begaafdheid en de gedachten en gevoelens die daar (voor ouders en kind) bij kunnen komen kijken, blijken regelmatig een toegevoegde waarde te hebben.

Ik kijk er naar uit om samen met jou je KernTalenten te ontdekken, in beeld te brengen en jou de sleutels te overhandigen die jij kunt gebruiken op de vele momenten, waarop je in jouw leven keuzes mag maken!

Wil je meer weten?

Contact

Voor meer informatie of het aanvragen van een KernTalentenanalyse kun je mij via dit formulier een mailtje sturen. Ik neem dan snel contact met je op. De analyse vindt in principe plaats bij KeyTalents in Breda, maar in overleg is een andere locatie ook mogelijk.

Dorien Spanjaard
KernTalentenanalist
Breda

KeyTalents - KernTalentenanalyse