Eén van de fijnste dingen aan de Sinterklaastijd, vind ik die rijpe, zoete en sappige appeltjes van oranje.

En dit plaatje combineert die liefde van mij op ludieke wijze met iets dat ik vaak voorbij zie komen bij de vacatures in de krant: Wie past er bij ons team?

En kan dan: beheren, zorgdragen, ondersteuning bieden, maken, adviseren, fulltime én flexibel werken, heeft minimaal dit-of-dat denkniveau, werkt zelfstandig én is een teamplayer? En: is een goedkope schoolverlater met ‘senior’ ervaring. 🙂

Ok, ik overdrijf een beetje, maar het valt me wel op dat het in zo’n advertentie eigenlijk nooit gaat over de KernTalenten van een werknemer. Terwijl het als werkgever veel interessanter kan zijn je af te vragen welk type werknemer echt blij wordt van de taken die je te vergeven hebt. Welke KernTalenten erbij passen zeg maar.

Want doen waar je blij van wordt (als kind al) zorgt ervoor dat je vol passie en gedrevenheid aan de slag gaat. En een KernTalentenanalyse kan een waardevol document zijn voor alle keuzemomenten die in je leven voorbij komen. Zowel voor werkgevers als werknemers.

Ook trek in een mandarijntje? Kom dan eens langs.  Alleen voor koffie of thee is prima natuurlijk. Desgewenst mét een koekje, maar in elk geval met meer informatie over KernTalenten.

Graag tot dan!